Hvorfor knækker en ketcher?

Hvorfor knækker en ketcher?

Det er altid svært at vurdere, hvad der skyldes, at en ketcher går i stykker. Under 1% knækker på grund af en produktionsfejl der gør, at ketcherne enten knækker i håndtaget eller i rammen. En ketcher knækker i 99% af alle tilfælde på grund af følgende forhold:

  • Man slår eller har haft slået den sammen med sin medspiller.

  • Man rammer gulvet, eller har haft ramt gulvet med ketcheren.

  • Man er kommet til at smide eller kaste med den - ved en fejl naturligvis.

  •  Generelt misbrug.

Disse forhold, er forhold der gør ketcheren svagere, for hver gang den udsættes herfor. Ketcheren behøver således ikke at knække/gå i stykker ved det enkelte forhold, men pludselig udløses svagheden, og ketcheren går i stykker. Det kan være ved et almindeligt slag, et rammeslag eller eksempelvis under opstrengning, hvor rammen får lov at slappe af for så at blive udsat for en ny belastning i form af en ny opstrengning.

Hvor lang tid holder en ketcher?

Holdbarheden beror naturligvis på, hvordan ketcheren bliver behandlet, hvor meget den bliver brugt, og hvor ofte den strenges op. Udsættes den ikke for ovenstående ”misbrug” og derfor bare slides ned, skal man ved flittig brug og mange opstrengninger forvente, at en ketcher skal kunne holde 1-2 sæsoner, men man kan godt være heldig, at den holder længere. Det er ikke sikkert, at den knækker, men rammen bliver blødere, og ketcheren kan således ikke yde optimalt, som den er designet til.

Hvordan kan man øge en ketchers holdbarhed?

  • Man lader den opstrenge af en professionel på en professionel maskine.

  • Man strenger den ikke for hårdt op. Topketchere ikke mere end 12 kg – almindelige ketchere max 11 kg.  Vi ved godt, at topspillerne har hårdere opstrengninger, men det er en anden snak.

  • Man skal ikke smide med den, heller ikke lige hen på tasken efter kampen, eller lige over på den anden banehalvdel ved 3. sæt.

  • Man spiller ikke med en ketcher der lige er kommet ud af bagagerummet på en kold vinterdag.

  • Man bruger kun ketcheren til at spille med og ikke som sin forlængede arm eller til på anden måde at lege med.

Følger man disse råd, holder din ketcher bedre og giver dig i længere tid ekstra power og kontrol i dine slag.

Hvad gør OpstrengningWorld?

I OpstrengningWorld benytter vi udelukkende nyt, dyrt og korrekt værktøj ved opstrengning, som altid sker på professionelle opstrengningsmaskiner. Vi bruger primært opstrengningsmaskiner fra Li-Ning, model E5000 samt Yonex ST-7000. Herudover er alle vores opstrengere professionelt uddannet. Af den grund fralægger OpstrengningWorld sig alt ansvar, hvis en ketcher knækker i forbindelse med opstregning. Hvis ketcheren knækker, foreslår vi, at du tager kontakt til forhandleren af ketcheren og forklarer baggrunden for, at ketcheren er gået i stykker. Tag dog de ovenstående forhold i mente, før du fremsætter en reklamation overfor  forhandleren af ketcheren.